Federaal parket bevestigt: Europees  aanhoudingsbevel  Puigdemont aangekomen

Een Spaanse rechter heeft een Europees aanhoudingsbevel uitgeschreven voor de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont.  Het federaal parket in ons land bevestigt dat het aanhoudingsbevel is aangekomen.  

Het Spaanse gerecht heeft ook een aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor vier andere Catalaanse ministers die in België zijn. Het aanhoudingsbevel komt er nadat de vijf gisteren niet voor de rechter in Madrid waren verschenen. Puigdemont had voorgesteld de ondervraging via een videoconferentie te laten plaatsvinden, maar dat verzoek is afgewezen door de Spaanse rechter.

De Catalaanse leider en de leden van zijn regering worden in Spanje vervolgd voor rebellie, misbruik van overheidsgeld en opruiing. Daarop staat een maximumstraf van 30 jaar. Gisteren werden acht andere leden van de afgezette regering, die wel in de rechtbank in Madrid waren opgedaagd, in voorlopige hechtenis genomen.

Meest gelezen