Video player inladen...

Parket opent onderzoek na belaging VRT NWS-ploeg door krakers in Gent

Een cameraploeg van VRT NWS werd gisteren niet warm onthaald aan het huis van de krakers. Eerst blokkeerde een wagen de rijweg, waarna enkele bewoners spuwden op de wagen en provoceerden met schunnige gebaren en opmerkingen. Het parket van Oost-Vlaanderen is nu een onderzoek gestart.

Zo’n 13 Roma hebben in Gent een huis gekraakt. Toen een cameraploeg van VRT NWS beelden ging maken voor “Het journaal” werden ze niet bepaald warm onthaald. De cameraploeg werd meteen klemgereden door een wagen. Een man stapte meteen uit de wagen en liep bedreigend naar de VRT NWS-wagen. Enkele andere mannen omsingelden daarna de wagen en probeerden een portier open te krijgen. Iemand spuwde ook op het raam. Als de ploeg wegrijdt, krijgen ze schunnige gebaren te zien.  Bekijk hieronder de beelden.

Video player inladen...

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft nu een onderzoek geopend na de belaging van de VRT NWS-ploeg.  "Dergelijk gedrag is absoluut onaanvaardbaar en er zal hieraan het gepaste gevolg worden gegeven", zo klinkt het. Het parket heeft de beelden opgevraagd, en gaat nu bekijken wie ze kunnen identificeren en wat ze ermee kunnen doen. "De politie van Gent heeft opdracht gekregen om PV op te stellen wegens kwaadwillige belemmering van het verkeer en bedreigingen door middel van gebaren of zinnebeelden, de verdachten te identificeren en te verhoren. Op kwaadwillige belemmering van het verkeer staat opsluiting van 5 jaar tot 10 jaar", zegt het parket.

Meest gelezen