Video player inladen...

Puigdemont: "Spaans gerecht niet garant voor rechtvaardige rechtspraak"

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft toelichting gegeven over waarom hij zich in ons land bevindt. Aan de RTBF zei hij dat hij niet op de vlucht is voor justitie, maar dat hij bereid is tot volledige medewerking met "een echte justitie".

Puigdemont heeft zijn twijfels over de onafhankelijkheid van het Spoaanse gerecht. "Ze staan niet garant voor een rechtvaardige en transparante rechtspraak die kan weerstaan aan de enorme druk van de politiek op de rechtelijke macht", zei hij in de RTBF-studio. 

Hij herhaalde ook dat hij zijn regering blijft beschouwen als de legitieme regering van Catalonië. "Er moet continuïteit zijn om aan de weerld te kunnen uitleggen wat er in Spanje echt aan de gang is."

Meest gelezen