Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Waar is Trump? Twitter-medewerker gebruikt laatste werkdag om account (even) offline te halen

Het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump is gisteravond enkele minuten offline gegaan. Oorzaak? Een werknemer van de sociaalnetwerksite deactiveerde het account tijdens zijn laatste werkdag. Er loopt een onderzoek. 

Grote opschudding in Twitterland gisterenavond. Het account van de Amerikaanse president - die op z'n zachtst gezegd toch wel weg weet met het medium - was nergens meer te vinden. Is hij er zelf mee gestopt? Is hij geblokkeerd? Niemand die het wist. 

Uiteindelijk bleek er een andere oorzaak te zijn. Volgens de sociaalnetwerksite zelf is het account gedeactiveerd door een werknemer die gisteren aan zijn laatste werkdag bezig was. "We gaan deze zaak onderzoeken en zullen bekijken hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden", zo zegt het bedrijf in een mededeling. Meer uitleg wil Twitter niet geven. 

President Donald Trump staat bekend als een grote gebruiker van het medium. Zowel tijdens de verkiezingscampagne als het afgelopen jaar als president gebruikt hij Twitter vaak om te communiceren. Hij heeft zo'n 41,7 miljoen volgers.

De president of het Witte Huis hebben nog niet gereageerd op de feiten. 

Meest gelezen