Video player inladen...

Vanaf volgend jaar één elektronische brievenbus voor loonbrieven, attesten en facturen

Elke Belg zal begin volgend jaar één elektronische brievenbus krijgen voor onder meer loonbrieven, attesten, facturen en contracten. Dat staat in de beleidsnota van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD), zo schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. 

"eBoxen" bestaan vandaag de dag al, in verschillende maten, vormen en gewichten. "Zowat elke verzender bouwt zijn eigen digitale brievenbus uit", zegt minister De Croo. Er zijn onder meer al verschillende platformen van de federale overheid, de Vlaamse overheid, en ook elektriciteitsleveranciers, telecombedrijven en andere bedrijven en instanties hebben een eigen systeem.

En dus komt er nu orde in de chaos, belooft De Croo. In het voorjaar van 2018 zal elke Belg en elk bedrijf een elektronische brievenbus krijgen met één simpele login. Iets wat volgens De Croo moet leiden tot "minder rompslomp, minder gedoe en minder tijdsverlies". Bekende aanbieders, zoals Zoomit, Doccle en POM, krijgen de kans mee op de kar te springen.

"Het is dus niet de bedoeling om een nieuwe brievenbus op te richten", zegt minister De Croo. "De eBox zal zich integreren in de huidige systemen. Zo vermijden we dat mensen met verschillende postbussen zitten."

In het voorjaar komt er nog een informatiecampagne bij de lancering van de eBox. De Croo voegt er nog aan toe dat, wie dat wenst, met papier kan blijven werken.

Meest gelezen