Video player inladen...

Verjaardagsconcert Philip Catherine is eerste concert-livestream van Flagey, volg het hier

De Belgische jazzgitarist Philip Catherine is op 27 oktober 75 geworden. Hij viert zijn verjaardag vanavond in Flagey in Brussel met een aantal grote namen uit de jazzwereld. Het concert, dat uitverkocht is, is meteen ook het eerste concert van Flagey dat gelivestreamd zal worden. En zo'n concert zorgt nu nog altijd voor zenuwen, vertelde Philip Catherine aan VRT NWS. 

Philip Catherine is sinds de jaren 60 een van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène.  Zijn soepel swingende gitaarspel en zijn lyrische composities zijn uit duizenden herkenbaar.

Op het podium alterneert hij met plezier tussen solo, duo, trio, kwartet en kwintet en dat is ook wat hij vanavond in Brussel zal doen. Hij zal samenspelen met pianisten Bert Van den Brink en Nicola Andrioli, Bert Joris (trompet), Philippe Aerts (contrabas), Nicolas Fiszman (elektrische bas en gitaar), Antoine Pierre (drums) en Gerry Brown (drums). Dat dat elke keer spannend blijft, vertelde hij vandaag aan VRT NWS (zie video boven)

In zijn carrière kreeg Catherine verschillende prijzen. Zo nam hij in 1998 in Parijs een Django D'Or in ontvangst voor "Beste Europese jazzmuzikant" en kreeg hij in 2001 in ons land de ZAMU "Lifetime achievement award". In mei 2016 kreeg hij de Echo Jazz Award voor "Best international guitarist".

Het uitverkochte concert van vanavond in Studio 4  kunt u vanaf 20.15 uur volgen op de website van Flagey of hieronder:

Meest gelezen