Video player inladen...

Een van de meest gezochte terreurverdachten van België gevat in Marokko

De voortvluchtige terreurverdachte van een opgerolde terreurcel in Anderlecht is gevat. Begin deze zomer werden een enorm wapenarsenaal en politie-uniformen aangetroffen in een garagebox in Anderlecht. Twee broers werden aangehouden, een derde broer was nog op de loop. Maar de politie heeft hem nu kunnen pakken. Dat schrijft La Capitale en is bevestigd aan VRT NWS.

Bij huiszoekingen in Anderlecht begin deze zomer werden uiteindelijk twee mannen – de broers Saouti - aangehouden, maar hun derde broer Mohamed Saouti wist tussen de mazen van het politienet te glippen. Bij het gerecht werd dan ook gevreesd dat hij zich in het nauw gedreven voelde en het daardoor heel onvoorspelbaar was wat zijn volgende zet zou zijn. De politie was sindsdien met man en macht op zoek naar hem, maar zonder resultaat. Tot hij nu gevat kon worden in Marokko.

Het wapenarsenaal dat bij de familie Saouti aangetroffen werd, is niet min: verschillende kalasjnikovs, vier ontstekingsmechanismen, een riot gun, drie handvuurwapens met munitie, radio's, twee kogelwerende vesten, een blauw zwaailicht, een uniform van een veiligheidsagent, twee politie-uniformen en een uniform van de Civiele Bescherming. Ze zouden plannen gehad hebben om een aanslag te plegen, maar heel concreet waren die plannen nog niet.

Nu de man opgepakt werd in Marokko, zal België waarschijnlijk om zijn uitlevering vragen. Maar omdat hij geen dubbele nationaliteit heeft, is het te betwijfelen of Marokko op die vraag zal ingaan. Mohamed Saouti zal dan waarschijnlijk daar een proces krijgen.

Meest gelezen