Polizei Karlsruhe

"Bom uit WOII" blijkt toch nét iets anders te zijn

Een verontrustend voorwerp in zijn tuin deed een 81-jarige man in Duitsland de politie bellen. Hij vreesde namelijk dat hij een bom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen had. De realiteit bleek net even anders.

Een 81-jarige man uit Bretten, een dorp bij Karlsruhe in het zuidwesten van Duitsland, deed donderdagmorgen een onrustwekkende vondst in zijn tuin: een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Hij belde dan ook de politie.

Toen agenten het gevaarte van 40 centimeter breed en 5 kilogram zwaar bestudeerden, kwamen zij tot een iets andere conclusie. Het was geen bom, maar wel een groot uitgevallen courgette. We begrijpen de verwarring, want het leek ook wel wat op een bom, aldus de politie van Karlsruhe.

Allicht is de courgette-"bom" in de tuin van de ongeruste man beland doordat iemand hem over de haag gegooid heeft. De politie kon de man geruststellen, de onmijningsdiensten hoefden niet ter plaatse te komen en een evacuatie was niet nodig. De man heeft de courgette zelf uit zijn tuin verwijderd.

Meest gelezen