"Homoleeuwen" jagen Keniaanse overheid de kast op, "ze zagen homomannen seks hebben in bosjes"

Twee mannetjesleeuwen die met elkaar lijken te paren, zullen mogelijk van elkaar gescheiden worden. Tot ergernis van de Keniaanse overheid gaan de beelden van die "parende leeuwen" de wereld rond. Dr. Ezekiel Mutua, verantwoordelijk voor censuur, eist maatregelen.

"Wetenschappers zouden die leeuwen eens moeten onderzoeken. Zo komen we misschien te weten waarom ze homoseksueel gedrag vertonen", zegt Dr. Mutua aan Nairobi News. De censuurverantwoordelijke komt ook zelf met een mogelijke oplossing op de proppen: "Hou ze een tijdje uit elkaar, dan gaat het misschien wel over."

In Kenia is homoseksualiteit strikt verboden. Wie betrapt wordt riskeert celstraffen tot 14 jaar. Dat twee ogenschijnlijk verliefde mannetjesleeuwen door bezoekers van het Masai Mara-natuurreservaat gefilmd worden en die beelden online zetten, is dan ook niet naar de zin van de Keniaanse overheid.

(lees verder onder de foto)

Dr. Ezekiel Mutua

Schuld van de bezoekers

Dat mannetjesleeuwen homoseksueel gedrag kunnen vertonen, is op zich niet nieuw. Decennialang geleden werden daar al vaststellingen van gedaan. Toch vermoedt Dr. Mutua dat er meer aan de hand is. En hij wijst met een beschuldigende vinger naar de bezoekers van het park, de homoseksuele bezoekers. Volgens hem hebben de leeuwen het gedrag gekopieerd van homomannen die in de bosjes van het reservaat seks met elkaar hebben gehad. "De leeuwen moeten dat dan gezien hebben", meent hij, "en als dat niet zo is, dan zijn ze gewoon bezeten."

Meest gelezen