Berlinale strikt Tom Tykwer als juryvoorzitter

Tom Tykwer wordt de voorzitter van de jury van de volgende editie van het Filmfestival van Berlijn. Dat meldt de organisatie. De regisseur is bekend van films als "Perfume" en "Lola rennt".

"We zijn vereerd te kunnen aankondigen dat de geachte Duitse regisseur, scenarist, filmcomponist en producer Tom Tykwer de voorzitter van het 68e Filmfestival van Berlijn wordt." Met die woorden kondigt de organisatie van het vermaarde Duitse filmfestival de nieuwe juryvoorzitter aan.

Bij het brede publiek is Tykwer bekend van films als "Cloud atlas", "Perfume: the story of a murderer" en "Lola rennt". Hij regisseerde ook "Babylon Berlin", een Duitse topserie die binnenkort bij ons is te zien via Telenet.

De volgende editie van de Berlinale vindt plaats van 15 tot en met 25 februari 2018. Bij de editie van begin dit jaar was Paul Verhoeven de juryvoorzitter.

Meest gelezen