JVK

Onderkoelde man gevonden op pechstrook E40 in Aalter, politie zoekt getuigen

Op de pechstrook van de E40 in Aalter werd vanmorgen een onderkoeld lichaam gevonden. De mug-helikopter kwam ter plaatse, maar het slachtoffer kon niet meer gered worden. Wie de man is en wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. De politie is intussen op zoek naar getuigen. 

Een automobilist merkte rond acht uur vanmorgen op dat er een man lag op de pechstrook langs de E40 ter hoogte van Aalter. Het slachtoffer had een trui over zijn hoofd en was sterk onderkoeld. Hij verwittigde de hulpdiensten, die met een mug-helikopter ter plaatse kwamen, maar het slachtoffer kon niet meer gered worden. Hij had geen identiteitspapieren bij zich. Hoe lang hij er al lag, is nog niet duidelijk.

Onduidelijk wat er precies gebeurd is

De precieze omstandigheden van zijn overlijden moeten nog onderzocht worden. "Het is nog te vroeg om te zeggen wat er precies gebeurd is. Het parket heeft een wetsdokter aangesteld om te kijken of hij natuurlijk overleden is, betrokken was bij een verkeersongeval of bijvoorbeeld uit een vrachtwagen gevallen is", zegt Peter De Waele van de federale politie aan VRT NWS. 

De autosnelweg richting kust werd daarvoor een tijdje afgesloten. Intussen zijn er wel al opnieuw twee rijstroken open. Het lichaam van het slachtoffer wordt wel afgeschermd. De politie verwacht dat de autosnelweg rond 14 à 15 uur helemaal vrij zal zijn. 

De politie is intussen op zoek naar getuigen. Wie vannacht iets gezien heeft op de E40 tussen Aalter en Beernem kan terecht bij de politie op het gratis nummer 0800/ 30300.

Meest gelezen