Een van hoofdverdachten aanslag in Benghazi voor rechter in VS verschenen

Een Libische verdachte van de aanslag op het Amerikaans consulaat in Benghazi in 2012 is voor de rechter in Washington verschenen, vijf dagen na zijn arrestatie. Bij de aanslag kwamen vier mensen om, onder wie de Amerikaanse ambassadeur.

Maandag maakte president Donald Trump de arrestatie bekend van de verdachte, Moestafa al-Imam. Hij staat terecht voor "het doden van een persoon tijdens een aanval tegen een federaal gebouw met een vuurwapen en een gevaarlijk wapen", voor het verlenen van "materiële steun aan terroristen" en het "gebruik van een wapen tijdens het plegen van een strafbaar feit". Dit kan hem in totaal op twee keer levenslang en nog eens tien jaar cel komen te staan.

De verdachte zou deel hebben uitgemaakt van een twintigtal gewapende mannen die op de avond van 11 september 2012 het diplomatiek gebouw in Benghazi zijn binnen gedrongen waarna ze de ambassadeurswoning in brand hebben gestoken waar zich op dat moment onder meer de Amerikaanse ambassadeur Chris Stevens bevond. Hij en een werknemer kwamen om door verstikking.

Meest gelezen