AFP or licensors

Europagebouw in Brussel gaat dinsdag weer open na problemen met ventilatie

Het Europagebouw in Brussel gaat dinsdag weer open. Het gebouw moest twee weken geleden de deuren sluiten omdat er problemen waren met de ventilatie van de keukens. Een aantal personeelsleden was onwel geworden door schadelijke dampen en moesten worden weggevoerd. De keukens blijven voorlopig nog dicht.

Het Europagebouw werd in juni in gebruik genomen als vergaderplaats voor de Europese ministerraden. Half oktober raakten op enkele dagen tijd twee keer personeelsleden onwel door schadelijke dampen die afkomstig waren van de ventilatie van de keuken. Ze hadden last van braakneigingen en jeukende ogen. De Europese top die er toen moest plaatsvinden, werd uit voorzorg verhuisd naar het nabijgelegen Justius Lipsiusgebouw.

De afgelopen twee weken is een onderzoek gebeurd naar de oorzaak van de incidenten. Daaruit is gebleken dat er problemen zijn met het afvoersysteem van de centrale keuken. Op zekere momenten mengden zich daar onderhoudsprodukten die schadelijke dampen veroorzaakten die via de ventilatie de keukens weer binnenkwamen.

Omdat het ventillatiesysteem van de keuken volledig afgesloten is van de rest van het gebouw is nu beslist de keukens voorlopig dicht te houden, maar de kantoren en de vergaderzalen kunnen vanaf dinsdag weer open.

Meest gelezen