AP2011

Grote olie- en gasvelden ontdekt in Mexico

In het oosten van Mexico zijn belangrijke olie- en gasvelden ontdekt, zegt president Enrique Peña Nieto.De president schat dat de olievelden in de staat Veracruz zo'n 1,5 miljard vaten ruwe olie kunnen opleveren, en dat is "de belangrijkste ontdekking van de laatste vijftien jaar", zei hij tijdens een openbare vergadering van het staatsbedrijf Pemex, dat de controle over de bronnen heeft.

De ontginning zou al "vrij snel en met weinig kosten" van start kunnen gaan aangezien de nieuwe velden zich bij reeds bestaande infrastructuur van Pemex bevinden, aldus nog de Mexicaanse president.

De ontdekking komt niets te vroeg voor het staatsbedrijf nadat de productie tijdens het derde trimester wat terugliep tot 1,8 miljoen vaten per dag. Dat is een daling met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De daling, goed voor een nettoverlies in het derde trimester van 5,3 miljard dollar, is grotendeels toe te schrijven aan de aardbevingen die Mexico hebben getroffen in september.

Meest gelezen