Haal de winterjas maar uit de kast: volgende week eerste nachtvorst

U kunt uw winterjas maar beter stilaan definitief uit de kast halen. Na het weekend wordt het namelijk gevoelig kouder en zal het 's nachts voor het eerst dit seizoen vriezen aan de grond. 

Dit weekend is het nog op vele plaatsen behoorlijk zacht met temperaturen tot 14 graden Celsius, maar daar komt bij de start van volgende week heel wat verandering in. In de nacht van zondag op maandag zou het al een beetje kunnen vriezen aan de grond in Hoog-België, maar in de nacht van maandag op dinsdag zal dat wellicht al gebeuren op verschillende plaatsen in het land.

Overdag loopt het voorlopig nog niet zo'n vaart, maar echt warm wordt het ook niet meer. Volgens de laatste voorspellingen blijven de temperaturen volgende week steken op zo'n 8 graden Celsius in het centrum van het land. 

Meest gelezen