AP2010

Netflix houdt Danny Masterson ("That '70s show") aan boord na beschuldiging van verkrachting

Netflix onderneemt voorlopig geen actie tegen Danny Masterson. Dat schrijft The Huffington Post die eerder had onthuld dat 4 vrouwen de acteur bekend van "That '70s show" van verkrachting beschuldigen.

"We zijn op de hoogte van de aantijgingen en het onderzoek dat daaruit is voortgevloeid. Bij nieuwe ontwikkelingen zullen we reageren." Dat vertelt Netflix vandaag in een reactie aan The Huffington Post op de onthulling van het onlinemedium gisteren dat 4 vrouwen Danny Masterson van verkrachting beschuldigen.

Een van de vrouwen diende in 2004 al een klacht in bij de politie van Los Angeles. Daarin verklaarde ze dat Masterson haar een jaar eerder had verkracht terwijl ze bewusteloos was. Toen ze wakker werd, zou hij haar hebben gewurgd tot ze het bewustzijn opnieuw verloor.

Volgens The Huffington Post bleef die klacht liggen nadat 50 leden van Scientology brieven naar de politie hadden gestuurd. De acteur is lid van die sekte die wel vaker druk uitoefent wanneer een van haar leden in nauwe schoentjes terechtkomt.

Masterson is bij het brede publiek vooral bekend van zijn rol als Steven Hyde in de populaire serie "That '70s show" die liep van 1998 tot 2006. Momenteel is hij te zien in "The ranch" op Netflix.

Opmerkelijk: vandaag laat Netflix weten de banden met Kevin Spacey wél door te knippen. Ook die acteur was een van de sterren van de streamingdienst met zijn hoofdrol in "House of cards" en ook hij is de voorbije dagen in ongenade gevallen na talrijke beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag.

Meest gelezen