Belga

Netflix breekt met Kevin Spacey,  wat nu met de laatste reeks "House of Cards"?

Netflix breekt alle banden met "House of Cards"-acteur Kevin Spacey, nu er steeds meer verhalen opduiken over ongewenste intimiteiten. Intussen onderzoekt de Britse politie een klacht tegen Spacey.

Spacey is de afgelopen dagen in het oog van een storm terechtgekomen door beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een zevende reeks zou er sowieso niet meer komen en sinds kort liggen ook de opnames van het zesde - en dus laatste - seizoen stil. 

Nu wordt duidelijk dat Netflix - die de reeks uitzendt - alle banden met de acteur breekt, zeker nu er gisteren ook getuigenissen opdoken vanop de set van "House of Cards". "Netflix wil niet betrokken zijn bij een volgende productie van "House of Cards" waaraan Spacey deelneemt", zo zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Wat nu?

Het programma wordt gemaakt door Media Rights Capital en daar zal Netflix wél mee blijven samenwerken. "We zullen kijken hoe het verder moet met de reeks."

Volgens de Amerikaanse website Variety liggen er verschillende scenario's op tafel. De opnames van het zesde seizoen zouden nog maar net zijn gestart en dus zou het vrij makkelijk zijn om Spacey uit de reeks te schrijven. Zijn personage laten sterven in de reeks zou een optie zijn. Al wordt er nu eerst druk bekeken of Spacey uit de reeks schrijven wel kan volgens het contract.

"Gore"?

De streaminggigant zegt ook zijn medewerking op aan de film "Gore", over de schrijver Gore Vidal waar Spacey in meespeelt en mee produceert. De opnames van de film zijn al achter de rug, hij zou normaal volgend jaar in de zalen komen.

Brits onderzoek

In het Verenigd Koninkrijk onderzoekt de politie intussen een klacht van een Britse acteur die zegt dat Spacey hem seksueel heeft aangerand. De feiten zouden in 2008 hebben plaatsgevonden. Toen de Britse acteur wegvluchtte, zou Spacey hem hebben nageroepen niemand iets te vertellen.

Meest gelezen