Video player inladen...

President Trump bezoekt Pearl Harbor

President Trump heeft een kort bezoek gebracht aan het oorlogsmonument in Pearl Harbor op Hawaï. Trump en zijn vrouw Melania legden een krans neer voor de Amerikaanse gesneuvelden van de Japanse aanval op Pearl Harbor. Zijn bezoek was een tussenstop voor Trump aan een lange reis door Azië begint. 

Het was voor het eerst dat Donald Trump het monument in Pearl Harbor bezocht. Samen met zijn vrouw Melania ging hij naar het monument van de USS Arizona. Hij gooide er witte bloemblaadjes op het water. Nadien legde hij met Melania nog een krans neer bij het monument waarop alle namen staan van de 2400 Amerikanen die sneuvelden tijdens de aanval op Pearl Harbor. 

In december 1941 voerde Japan een verrassingsaanval uit op de Amerikaanse basis van Pearl Harbor op Hawaï. De aanval betrok de VS definitief bij de Tweede Wereldoorlog. 

De Amerikaanse president brengt maar een kort bezoek aan Hawaï, hij maakt een tussenstop vooraleer hij doorreist naar Azië. In 11 dagen bezoekt hij 5 landen: Japan, Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen.

Meest gelezen