Foto archief

Saudi-Arabië onderschept een raket uit Jemen

De Saudische luchtmacht heeft bij de hoofdstad Riyad een ballistische raket onderschept die vanuit Jemen was afgevuurd, zo heeft de Saudische televisie Al Arabiya gemeld. Saudi-Arabië leidt in Jemen een campagne tegen rebellen die aan de kant van Iran staan.

De raket werd ten noordoosten van Riyad neergeschoten zonder slachtoffers of schade, meldde de tv-zender.

De Houthi-rebellen in Jemen hadden gemeld dat ze een langeafstandsraket hadden afgevuurd naar de luchthaven King Khaled in Riyad. Ali al-Qahum, een functionaris in het politbureau van de Houthi's, zei dat de raket een vergelding was voor de "dagelijkse bloedbaden" in Jemen door de alliantie die door Saudi-Arabië wordt geleid.

"We hebben het recht te antwoorden en raketten af te vuren op diegenen die dagelijks bloedbaden aanrichten onder onze mensen, waarvan het jongste op een markt." Al-Qahum verwees naar luchtaanvallen eerder deze week op een hotel en een markt in de noordelijke provincie Saada, waar 29 burgerdoden vielen. De alliantie die door Saudi-Arabië geleid wordt, zei dat een "legitiem militair doelwit" van rebellen was aangevallen.

Meest gelezen