Schutter Las Vegas "had veel geld verloren en was depressief"

Wat dreef Stephen Paddock om in Las Vegas 58 mensen dood te schieten? Dat is nog steeds een open vraag. De politie heeft zich nu voor het eerst uitgesproken over een mogelijk motief: Paddock zou de laatste jaren veel geld hebben verloren bij het gokken en daardoor depressief zijn geraakt.

Op 1 oktober schoot Stephen Paddock vanuit zijn hotelkamer in Las Vegas minutenlang op bezoekers van een countrymuziekfestival. De balans was dramatisch hoog: Paddock doodde 58 mensen, meer dan 500 anderen raakten gewond. Daarmee is Paddock verantwoordelijk voor het dodelijkste schietincident in de moderne geschiedenis van de VS.

Maar wat dreef de man? In een interview met de lokale nieuwszender KLAS-TV zegt sheriff Lombardo dat Paddock sinds 2015 veel geld heeft verloren, wat hem depressief maakte.  Volgens Lombardo was Paddock een narcist en heel erg gericht op status. Aanzien dat hij verkreeg door voor grote sommen te gokken in de casino's.  Maar toen het financieel slecht begon te lopen, verdween ook dat aanzien als groot-gokker.  De depressieve gevoelens van de man kunnen een beslissende factor hebben gespeeld waarom hij het bloedbad aanrichtte. 

Het is voor het eerst dat de politie een mogelijke verklaring geeft voor het bloedbad. Al blijft de sheriff in het interview voorzichtig, hij herhaalde dat het motief van de schutter nog lang niet vaststaat. 

Meest gelezen