BELGA/HANDOUT

Thalys en Eurostar konden even niet rijden door zeildoek in de bovenleiding

Er konden vanmorgen even geen Thalys- en Eurostartreinen rijden van Brussel naar Frankrijk en Groot-Britannië. Ter hoogte van Halle, in Vlaams-Brabant, was een stuk zeildoek vastgeraakt in de bovenleiding, en daardoor konden de treinen niet doorrijden. 

Kort voor 9 uur vanmorgen kreeg spoorbeheerder Infrabel een melding van een obstakel in de bovenleiding bij Halle. Het bleek om een zeildoek te gaan dat vastgeraakt was in de bovenleiding. Personeel van Infrabel kon dat obstakel rond halftien verwijderen. 

Door het oponthoud rijden de internationale treinen met vetragingen tot drie kwartier. Het binnenlandse treinverkeer heeft geen last van het incident, want dat rijdt over andere sporen. 

Meest gelezen