Trouwstoet veroorzaakt overlast op E34 Antwerpen

In de buurt rond Antwerpen heeft een trouwstoet opnieuw gevaar veroorzaakt op de weg. Er zijn beelden opgedoken waarin te zien is hoe mannen op de pechstrook van de E34 ter hoogte van Zwijndrecht uit hun raam hangen, uitstappen en dansen. De politie gaat een proces-verbaal opstellen.

Op beelden die circuleren op het internet is te zien hoe jonge mannen in een stoet wagens uit hun raam hangen, uitstappen en dansen op de E43 ter hoogte van Zwijndrecht. In de wagens staat luide muziek op en ze toeteren ook. De politie heeft de beelden gezien, maar heeft zelf geen vaststellingen gemaakt. 

“We gaan een proces-verbaal opmaken van de inbreuken die worden gedaan op basis de filmpjes op internet. We doen dat aan de hand van screenshots,” zegt Peter De Waele van de federale politie. “Het materiaal wordt overgemaakt aan het parket van Antwerpen. Zij beslissen of de filmpjes kunnen dienen als bewijs en welke inbreuken ze gaan vervolgen.” 

De kans dat de beelden effectief als bewijsmateriaal worden beschouwd is groot. “In het verleden heeft de politierechtbank al rekening gehouden met filmpjes en alleen op basis van dit soort filmpjes forse straffen uitgesproken.” 

“Er konden geen inbreuken worden vastgesteld”

“Er is om 13u30 een oproep geweest dat er zich in Hoboken een trouwstoet aan het vormen was. Onze mensen zijn ter plaatse gegaan, maar alles was rustig. Er konden geen inbreuken worden vastgesteld”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. 

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet overlast of gevaar veroorzaakt in ons land. Dit jaar zijn er zowel in Brussel, Gent, als vorige maand in Antwerpen, beelden opgedoken van luidruchtige trouwstoeten. 

 

Meest gelezen