AFP or licensors

Virtueel personage wordt officieel inwoner van Tokio

Een virtuele robot met de identiteit van een zevenjarig jongetje is vanaf vandaag officieel inwoner van Tokio. De kleine Mirai - Japans voor "toekomst" - bestaat niet echt, maar is dankzij zijn artificiële intelligentie in staat om via de berichtenapp LINE gesprekken te voeren met mensen. 

Omdat de robot in staat is via de app gesprekken te voeren, vond de hippe wijk Shibuya in Tokio het daarom niet meer dan gepast om de jongen het inwonersstatuut toe te kennen. Mirai is daarmee de eerste robot in Japan die over een echte identiteit beschikt. Naast tekstconversaties voeren kan Mirai ook foto's nemen en selfies van andere mensen op een grappige manier aanpassen.     

Volgens een verantwoordelijke van de wijk kan Mirai Shibuya meer bekendheid geven en kunnen de inwoners via berichtjes aan de robotjongen communiceren met de lokale autoriteiten.

Meest gelezen