Video player inladen...

Federaal parket schuift zaak-Puigdemont door naar het Brusselse parket

Het Federaal parket heeft de behandeling van de vijf Europese aanhoudingsbevelen tegen de afgezette Catalaanse minister-president en vier van zijn ministers overgeheveld naar het Brusselse parket.

Het Federaal parket zegt in een mededeling dat het afstand doet van de zaak omwille van de aanknopingspunten die de gezochte personen in Brussel hebben. "Deze Europese aanhoudingsbevelen worden nu onderzocht met de steun van het Federaal parket en het parket-generaal te Brussel om de gerechtelijke procedure onverwijld op te starten conform de wetgeving."

In de praktijk betekent dat dat het Brusselse parket nu een onderzoeksrechter zal aanduiden die de zaak verder in behandeling zal nemen. Puigdemont had eerder vandaag al laten weten dat hij zijn medewerking zal verlenen aan de Belgische justitie.

Meest gelezen