Chris De Bruyn

Kist met vuurwerk ontploft in huis in Zoutleeuw: één zwaargewonde 

Bij een ontploffing in een woning in Zoutleeuw is een man zwaargewond geraakt. De explosie is veroorzaakt door vuurwerk, zo bevestigt de brandweer. Maar wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. 

De brandweer werd gisterenavond opgeroepen voor een ontploffing in een huis in de Dorpsstraat in Zoutleeuw, een gemeente in Vlaams-Brabant op de grens met Limburg. De ontploffing is veroorzaakt door vuurwerk dat in een kist in de woning was opgeslagen. Hoe het vuurwerk tot ontploffing kwam, is nog niet duidelijk. 

Een man liep zware brandwonden op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een vrouw en twee kinderen raakten gewond. Mobiele urgentiegroepen van ziekenhuizen uit Leuven en Sint-Truiden kwamen ter plaatse.

Momenteel is DOVO ter plaatse om de explosie te onderzoeken. 

Meest gelezen