Hevige hagelbuien in West-Vlaanderen: "Straten liggen wit van hagel"

In West-Vlaanderen is het op verschillende plaatsen hevig aan het hagelen. Sommige straten liggen bijna volledig wit. Wie de weg op gaat, moet opletten voor gladde wegen. 

"Momenteel is het inderdaad aan het hagelen op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen", zegt VRT-weerman Frank Deboosere. "In de loop van de dag zullen er op verschillende plaatsen lokaal buien voorkomen. Dat kunnen buien met regen zijn, maar ook met hagel."

Volgens de weerman kunnen we het weer van vandaag vergelijken met de typische maartse buien of aprilse grillen, "al vinden ze nu plaats in november".

De oorzaak van de buien is te vinden bij de bovenlucht, zegt de weerman. "De lucht op zo'n vijf kilometer hoogte heeft momenteel een temperatuur van -35 graden. De wind komt momenteel uit het Westen en dus van over zee. De combinatie tussen de koude bovenlucht en het warme zeewater speelt hier nu een rol."

Meest gelezen