Video player inladen...

26 vrouwen verdrinken op zee, Italiaanse justitie opent onderzoek

In Italië zijn de lichamen van 26 vrouwen aan land gebracht. Ze verdronken in de Middellandse Zee tijdens de overtocht van Libië naar Europa. Omdat er voor het eerst enkel vrouwen op de vluchtelingenboot zaten, opent het Italiaanse gerecht een onderzoek. Mogelijk werden de slachtoffers voor de prostitutie gesmokkeld.

Het Spaanse schip Cantabria liep de haven van Salerno in Zuid-Italië binnen met circa 400 migranten aan boord. Daarbij de lichamen van 26 vrouwen, die verdronken toen hun rubberboot kapseisde tijdens de overtocht van Libië naar de Europese kust.  Het zou de eerste keer zijn dat er enkel vrouwen verdrinken bij de talloze schipbreuken die er al geweest zijn. De Italiaanse justitie vindt dat verdacht, ze vermoedt dat de vrouwen die uit Afrika komen, gesmokkeld werden om in de prostitutie te belanden. "Een menselijke tragedie" zegt de prefect Malfi van Salerno, mogelijk onderzoekt justitie een onderzoek naar moord.

De Cantabria was niet het enige schip dat migranten oppikte uit de Middellandse Zee. De voorbije dagen zijn meer dan 2560 mensen gered. Sinds begin dit jaar arriveerden al 111.716 migranten in Italië.

Meest gelezen