Plafond Stadsschouwburg Brugge valt naar beneden: bijna week gesloten

In de hal van de Stadsschouwburg in Brugge is gisterenmiddag een deel van het plafond naar beneden gevallen. Niemand raakte daarbij gewond. Het gebouw is wel nog zeker tot donderdag gesloten voor het publiek. 

JVK

Juiste richting

Op het moment van de feiten waren er zo'n honderd kinderen aanwezig in het gebouw. Zij kwamen kijken naar de familievoorstelling KRIKRAK. Tijdens het eindapplaus werd de zaal preventief ontruimd.

Niemand raakte gewond, maar de aanwezigen zijn duidelijk wel aan erger ontsnapt. De plaats waar het plafond naar beneden kwam, bevindt zich vlak aan de toiletten en leidt tot de concertzalen. Tien minuten na het incident zouden een honderdtal aanwezigen op die plaats passeren. 

Het is niet duidelijk hoe het plaasterwerk naar beneden kon komen. Het stadsbestuur gaf meteen opdracht aan de architect om het volledige gebouw te controleren. Daardoor gingen zondag al enkele voorstellingen niet door. Zeker tot en met donderdag blijft het gebouw gesloten. 

Meest gelezen