Video player inladen...

Wordt Puigdemont vandaag opgepakt of geeft hij zichzelf aan? De vragen blijven

Er blijft veel onduidelijkheid over het lot van Carles Puigdemont. Iedereen gaat er voorlopig vanuit dat de afgezette Catalaanse leider zich vandaag zal aangeven bij de Brusselse politie en dat het Brussels parket nadien een onderzoeksrechter zal aanduiden. Om 14 uur geeft het parket meer informatie.

Even terug naar afgelopen vrijdag. Het federaal parket kreeg toen een Europees aanhoudingsbevel in de bus. Het Spaanse gerecht vraagt namelijk de aanhouding van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en vier andere ex-ministers die momenteel in ons land zitten.

Gisterenavond schoof het federaal parket het aanhoudingsbevel door naar het Brusselse parket, "omwille van de aanknopingspunten die de gezochte personen in Brussel hebben". In de praktijk zou dat betekenen dat het Brusselse parket een onderzoeksrechter zal aanduiden die de zaak verder in behandeling zal nemen. 

Opgepakt?

Spaanse media melden vandaag echter dat het Brussels parket de afgezette leiders eerst wil laten oppakken vooraleer er een onderzoeksrechter wordt aangesteld. Het Brussels parket ontkent die berichten momenteel, maar meer duidelijkheid is er voorlopig niet. Om 14 uur zou er uitleg komen.

Hoe dan ook ziet het ernaar uit dat Puigdemont zich vandaag eerst zal aangeven bij de politie. Pas daarna zou het parket een onderzoeksrechter aanduiden. 

Video player inladen...

Meest gelezen