Schotse minister geeft "ongepast gedrag" toe en neemt ontslag

Een minister van de Schotse regering heeft zaterdag ontslag genomen na berichten over mogelijke seksuele intimidatie. Mark McDonald, minister bevoegd voor kinderopvang, geeft toe dat hij zich "ongepast" gedragen heeft en biedt "zonder voorbehoud" zijn excuses aan.

"Men heeft sommige dingen die ik vroeger heb gedaan als ongepast ervaren. Terwijl ik dacht grappig te zijn of probeerde vriendelijk te zijn, kan mijn gedrag mensen ongemakkelijk hebben gemaakt of kan het bij hen vragen hebben doen rijzen over mijn bedoelingen", zegt de ontslagnemende minister in een mededeling.

McDonald was lid van de Scottish National Party, de  partij van de Schotse premier Nicola Sturgeon. In de nasleep van de affaire rond Hollywoodproducer Harvey Weinstein is de Britse politiek in de ban van schandalen rond seksuele intimidatie.

De Britse minister van Defensie Michael Fallon nam al ontslag en verschillende parlementsleden werden al door hun partij geschorst na beschuldigingen van seksuele intimidatie.

 

Meest gelezen