Video player inladen...

Wat is er nu écht aan de hand in Saudi-Arabië? 3 vragen, 3 antwoorden

Buitenlandjournalist en kenner van Saudi-Arabië Majd Khalifeh legt uit waarom het land aan sneltempo hervormingen doorvoert, maar er tegelijk een grote zuiveringsoperatie wordt doorgevoerd. Eén man trekt daarbij het laken naar zich toe. de 32-jarige kroonprins Mohammed bin Salman. Wie is hij? En waar wil hij naartoe met zijn land?

analyse
Analyse
Aansturen van de 'analyse' teaser o.a. op de home pagina en 'analyse' weergave op een detail artikel. Deze tag zorgt er ook voor het automatisch aanvullen van de 'analyse' overzichtspagina

In Saudi-Arabië is een grote zuiveringsoperatie aan de gang. Verschillende ministers, ex-ministers en een tiental prinsen, die vaak ook zakenlui zijn, zijn opgepakt.

De arrestaties werden bevolen door een nieuw anti-corruptie-comité, dat geleid wordt door de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

De kroonprins kondigde eerder al hervormingen aan, en wil nu wellicht zijn machtspositie versterken. Hierbij vindt u de link naar het volledige bericht.

Maar wat speelt er echt in het land? Majd Khalifeh, kenner van het Midden-Oosten, legt het u in bovenstaande video helder uit: drie vragen, drie antwoorden.  

Meest gelezen