Het kan glad worden: "Alle wegen krijgen vannacht eerste laagje strooizout"

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat komende nacht voor het eerst deze herfst zout strooien op alle gewest- en snelwegen. Dat doet het Agentschap omdat het op verschillende plaatsen licht kan vriezen. 

Een grote vrieskou moeten we nog niet verwachten, maar komende nacht kan het op verschillende plaatsen in ons land - ook in Vlaanderen - al licht vriezen aan de grond. "Er is kans op gladheid", zegt Veva Daniels van het Agentschap aan VRT NWS. "Daarom hebben we beslist om uit te rijden."

Momenteel zijn er al strooiwagens onderweg. Tegen het einde van de nacht zouden alle Vlaamse gewest- en snelwegen "een eerste laagje strooizout" moeten hebben gekregen. "Als alles goed verloopt, zullen de wegen tegen morgenochtend volledig vrij zijn."

"We maken van deze gelegenheid ook gebruik om al onze machines eens te testen", zegt Daniels nog. "Zo zijn we bij de échte winterprik ook klaar voor het echte werk."