500 jongeren willen luchtverkeersleider worden

Luchtverkeersleider Belgocontrol heeft 536 geldige kandidaturen gekregen van jongeren die graag luchtverkeersleider willen worden. Testen moeten uitwijzen wie effectief aan de opleiding mag beginnen.

De job van luchtverkeersleider spreekt heel wat jongeren aan. Belgocontrol hield 536 kandidaturen over van jongeren die graag luchtverkeersleider willen worden. Geïnteresseerden moesten tussen 18 en 25 jaar zijn en konden zich vorige maand aanmelden.

"We kregen 536 inschrijvingen die aan de voorwaarden voldoen", zegt Belgocontrol-woordvoerder Dominique Dehaene. Tot april volgend jaar volgt een reeks tests om uit te maken wie van de kandidaten de juiste kwaliteiten heeft om luchtverkeersleider te worden.

“Maximaal vijftien personen zullen effectief aan de opleiding kunnen beginnen”, zegt Dehaene. “Die duurt twee tot drie jaar en vindt gedeeltelijk plaats in de Zweedse stad Malmö. Vanaf de eerste dag van de opleiding krijgt de kandidaat een loon.”

Meest gelezen