Aanslagen Brussel en noodweer kostten verzekeraars in 2016 468 miljoen euro

De aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel hebben de verzekeraars 116 miljoen euro gekost. Stormen en overstromingen waren goed voor 352 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers voor 2016 van Assuralia, de beroeps­vereniging van verzekeringsondernemingen.

De verzekeringen moesten voor noodweer fors meer uitkeren dan in 2015, maar de kosten bleven wel een heel stuk onder die van het rampjaar 2014 (ruim 550 miljoen euro).

De verzekeraars zagen vorig jaar het totale premievolume in "niet-leven" en "leven" dalen met 0,8 procent tot 27,04 miljard euro. Het totale premievolume aan levensverzekeringen nam met 2,6 procent af tot 15,23 miljard euro. "Rekening houdend met een inflatie van 2 procent vorig jaar, bedraagt de reële evolutie van het premie-inkomen "leven" dus zowat -4,5 procent in 2016", klinkt het bij Assuralia.

In "niet-leven" was er vorig jaar een verdere stijging met 1,7 procent. De takken "niet-leven" waren vorig jaar samen goed voor een incasso van 11,8 miljard, of het hoogste ooit. Volgens Assuralia is de rendabiliteit in de sector ondertussen aan de beterhand. "De sector is in normale gezondheid", zegt Assuralia-voorzitter Hans De Cuyper. "Er is een goed evenwicht tussen de toegang voor de Belg tot verzekeringen en de rendabiliteit voor de verzekeraars."

Meest gelezen