Darren Greenwood / Design Pics Inc.

De Paradise Papers uitleggen aan een kind van 8? Le Monde weet raad

De Paradise Papers zijn voor volwassenen al een kluwen, laat staan dat kinderen het bos door de bomen zien. Met een ludiek verhaaltje doet Le Monde een voorstel om het dossier aan een kind van 8 uit te leggen.

"Dag Le Monde, hoe moet ik de Paradise Papers aan mijn zoon van 8 uitleggen?" Die vraag legt ene Sarah Evens de Franse krant vandaag voor tijdens een vraag-en-antwoordsessie in een liveblog. De redacteur aan de andere kant van de lijn doet een ludieke poging tot antwoord.

"Luister jongen, je weet nog dat ik je na Halloween heb uitgelegd dat de kinderen die veel snoepjes hadden gekregen die met kinderen die geen hadden gekregen moesten delen."

"Enkele grote kinderen die veel snoepjes hadden gekregen, hebben zich aan het einde van de tuin verstopt om ze alleen op te eten. Hierdoor hebben enkele van je vrienden geen snoepjes gekregen."

"Toen iedereen ontdekte wat de grote kinderen hadden gedaan, schaamden ze zich. We weten nog niet of ze een straf zullen krijgen, maar ik zou graag hebben dat jij niet hetzelfde doet wanneer je groot bent."