Doe mee met "Helm Op Fluo Top, zichtbaar en veilig naar school"

Vlaamse basisscholen werken mee aan de Vlaamse verkeersveiligheidscampagne "Helm Op Fluo Top". Zo willen scholen het dragen van fluokledij en een fietshelm op een leuke en eenvoudige manier aanmoedigen bij hun leerlingen.

Met deze actie worden leerlingen uit het kleuter- en lager onderwijs gestimuleerd via een stickerkaart. Telkens ze een fluohesje of een fietshelm dragen, krijgen ze een sticker. Wie een volle kaart heeft kan die inruilen voor tickets voor de Antwerpse ZOO of Planckendael. 

Werner De Dobbeleer van Vlaamse Stichting Verkeerskunde legt het uit. "Het doel van deze actie is dat kinderen op weg naar school zeer goed gezien worden in het verkeer. Als je een fluohesje draagt dan ben je al zichtbaar vanop 150 meter afstand. Met donkere kledij is dat pas op 20 meter en dat is een groot verschil".

De Dobbeleer waarschuwt er ook voor dat de helft van de ongevallen zich voordoet in de wagen. "Het is dus heel belangrijk om kinderen ook in de auto goed te beveilgen".

Meest gelezen