2017 Invision

George Clooney gaat minder acteren: "Ik heb geld genoeg"

George Clooney wil enkel nog films maken die hem echt interesseren. Dat zegt de Amerikaanse acteur en regisseur in een interview met The Sunday Times. "Ik heb geen geld meer nodig."

George Clooney in een nieuwe film op het witte doek zien, zal in de toekomst nog zelden kunnen. Dat laat de gevierde Amerikaanse acteur en tweevoudige Oscarwinnaar verstaan in een interview met The Sunday Times.

"Kijk, ik ben al lang acteur en intussen ben ik 56, weet je", zegt hij. "Ik ben niet langer de kerel die het meisje krijgt, of ik zou dat niet langer mogen zijn. Als iemand me een rol zoals Paul Newman in "The verdict" aanbiedt, dan spring ik, maar veel zulke films bestaan niet."

"Met acteren betaalde ik vroeger de huur, maar ik heb een tequilabedrijf voor een miljard fucking dollar verkocht", verwijst hij naar het feit dat hij samen met zijn zakenpartners Rande Gerber en Mike Meldeman het bedrijf Casamigos voor dat astronomische bedrag heeft verkocht in juni. "Ik heb geen geld meer nodig."

"Ik heb geld genoeg, dus kan ik vechten voor films die ik echt wil maken. Als je kijkt naar wat ik de voorbije 15 jaar heb gemaakt, zijn dat films die zonder mij nooit zouden zijn gemaakt. Niemand had "Good night, and good luck", "Michael Clayton" of "Up in the air" gemaakt als ik niet had gevochten om ze van de grond te krijgen."

Meest gelezen