Foto Kurt bvba

Half miljoen dagjesmensen naar zee tijdens herfstvakantie

De voorbije herfstvakantie zijn tussen 500.000 en 550.000 dagtoeristen naar de kust getrokken. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer.

De kust kan terugblikken op een geslaagde herfstvakantie. Naar schatting zijn ruim een half miljoen dagtoeristen afgelopen vakantie naar de kust getrokken. “Dat is te vergelijken met vorige jaren”, zegt Westtoer. “Het was in alle kussteden vrij druk. De twee weekends waren de topperiode. De hotels noteerden in die weekends een bezetting van 80 tot 85 procent en tijdens de week een gemiddelde tot 70 procent, wat meer dan degelijk is voor de periode”.

Ook voor de eigenaars van een tweede verblijf blijkt de herfstvakantie een ideale periode om met familie of vrienden aan de kust te verblijven. De kust telt bijna 100.000 tweede verblijven.