Lidl stopt samenwerking met in opspraak gekomen eierbedrijf: "Geschrokken van beelden"

Supermarktketen Lidl stopt de samenwerking met het West-Vlaamse eierbedrijf dat in opspraak is gekomen. "We zijn geschrokken van de beelden die Animal Rights heeft gefilmd."

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights bracht vanavond nieuwe beelden uit, deze keer van een eierbedrijf. Het bewuste bedrijf verkoopt de eieren als scharreleieren, maar de praktijken die Animal Rights ter plaatse zag, gaven een heel ander beeld. De kippen zaten in gesloten kooien, besmeurd met hun uitwerpselen. Dode kippen lagen te ontbinden tussen de levende dieren en er waren kaalgepikte, zieke en gewonde kippen.

Onder meer supermarktketen Lidl werkt samen met het bedrijf. Of liever werkte, want de samenwerking is meteen stopgezet. "We zijn geschrokken door de beelden", reageert het bedrijf aan VRT NWS. 

De woordvoerster benadrukt wel dat de leverancier verschillende stallen heeft. De eieren van Lidl komen niet uit de stallen waar Animal Rights is gaan filmen. Hoe de situatie is in de andere stallen, is niet duidelijk. "Hoe dan ook hebben wij ervoor gekozen om de samenwerking resoluut te stoppen, want we zijn niet honderd procent zeker dat het op de andere plekken wél goed verloopt."

Meest gelezen