© Joost Joossen

Lieven Vandenhaute roept op tot meer smartphone-etiquette: "Wat kwam u eigenlijk doen in deSingel?"

In "De minuut" van "Hautekiet" op Radio 1 houdt VRT-radiopresentator Lieven Vandenhaute een pleidooi voor meer smartphonehygiëne. Aanleiding is een voorval in deSingel enkele weken geleden.

Berichten sturen, e-mails lezen of zelfs telefoneren: sommige mensen doen het ook in de bioscoop, in het theater of tijdens een klassiek concert zonder verpinken. Hoog tijd voor meer smartphone-etiquette, vindt Lieven Vandenhaute. In "De minuut" in "Hautekiet" op Radio 1 legt hij uit waarom.

"Ik heb de jongste weken een gebrek vastgesteld aan smartphonehygiëne, vooral bij chic geklede en er proper uitziende cultuurliefhebbers", zegt hij. "Het gaat om mensen die kennelijk zo goed getraind zijn in het beluisteren van Bach en Monteverdi, dat ze moeiteloos tijdens het "Erbarme dich" een sms’je kunnen sturen en bij het "Ave Maris Stella" ontroerd hun mails kunnen checken.

"Maar mag ik de sms’ende dame met de Hermès-sjaal die twee zondagen geleden in deSingel vlak voor mij zat er toch op wijzen dat er twee l’en in onmiddellijk staan? Zoals in "onmiddellijk uitzetten"."

Heeft u enig idee hoe uw blauw belichte gezicht er vanop het podium uitziet?

"Heeft u enig idee hoe uw blauw belichte gezicht er vanop het podium uitziet? Hoe het voor de zangers van Collegium Vocale moet zijn om uw belichte gezicht te zien oplichten terwijl ze hun opperste best doen en in opperste concentratie hun ziel in uw schoot proberen te leggen? Uw schoot die helaas bezet is."

"Daarom mevrouw, zet hem af. Wat kwam u eigenlijk doen in deSingel?"

Meest gelezen