Michelle Pfeiffer: "Soms is het gênant mijn naam in "Uptown funk" te horen"

De meesten kunnen de woorden wellicht intussen probleemloos meezingen, als de wereldhit "Uptown funk" van Mark Ronson, ft. Bruno Mars, ingezet wordt op de radio: "This hit, that ice cold. Michelle Pfeiffer, that white gold." Of vrij vertaald, "Deze hit, die supercoole meid. Michelle Pfeiffer, dat blanke goudhaantje." In de "Graham Norton Show" gaf de Amerikaanse actrice, met intussen een Golden Globe en 3 Oscarnominaties achter haar naam, toe dat ze nog altijd geflatteerd is, maar dat soms bij het horen van het lied haar ook wel enige schaamte bekruipt. En dan niet alleen bij haar.

Michelle Pfeiffer, die bij tv-presentator Graham Norton te gast was om promotie te maken voor de film "Murder on the Orient Express": "Ik ben het maar te weten gekomen, nadat iemand mij er een mail over gestuurd had. Eerst was er dat "Riptide"-liedje (nummer uit 2013 van singer-songwriter Vance Joy, die zingt van: "Closest thing to Michelle Pfeiffer that you've ever seen", nvdr) en daarna dat nummer van Bruno Mars. Ik had zoiets van: "Wat gebeurt er hier allemaal?""

"Maar ja, ik vind het wel cool, ja. Mijn toestemming om mijn naam te gebruiken hebben ze niet gevraagd, maar ik denk ook niet  dat ze dat moeten. Het is erg flatterend dat ze dat gedaan hebben. Ja, ik vind het heel tof."

"Toch, op sommige momenten is het ook wel gênant. Als je bijvoorbeeld je kinderen ergens naartoe rijdt en plots wordt dat nummer dan gespeeld. Dan heeft mijn zoon zo’n houding van: "Oh nee, niet echt. Moet dit?" Ik fluister dan: "Sorry, zoon." Of als ikzelf aan het fitnessen ben, en dan is daar plots dat lied. Dan moet ook ik diep zuchten."

Pfeiffer, intussen 59 en moeder van 2 kinderen, is onder meer gekend van de bioscoopfilms "Grease 2", "Dangerous liaisons", "The fabulous Baker Boys" en "The deep end of the ocean". Maar dus ook dankzij het begin van deze wereldhit:

Meest gelezen