Minder giften voor Samusocial, minder dekens voor daklozen

De Brusselse daklozenorganisatie Samusocial moet het met veel minder giften doen sinds het schandaal rond de hoge zitpenningen die de bestuurders kregen. Dat schrijft De Standaard. Als gevolg hiervan zijn er bijvoorbeeld minder dekens om te verdelen onder de daklozen.

Omdat de giften fors gedaald zijn, is het ook moeilijker werken voor Samusocial. Zo zijn er minder dekens om te verdelen onder de daklozen. "Normaal gezien geven we ongeveer 5.000 dekens per jaar aan de daklozen op straat", zegt woordvoerster Marie-Anne Robberecht.  "Nu moeten we oppassen aan wie we ze geven. We moeten ze aan de meest kwetsbare mensen geven omdat we gewoon tekorten hebben sinds ons schandaal (rond de zitpenningen van ex-directrice Pascal Peraïta en oud-burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS), red).  De giften zijn gedaald."

"Het is echt te voelen dat er een tekort is, zowel bij de directe, financiële giften van de mensen -er zijn mensen die hun vaste donatie willen stopzetten- als bij de materiële giften, dus dekens bijvoorbeeld."