Saudische prins komt om bij helikoptercrash

Bij een helikoptercrash in Saudi-Arabië zijn een prins en een aantal hoge overheidsfunctionarissen om het leven gekomen. Het gaat om prins Mansour bin Muqrin, die een adviseur was van de machtige kroonprins van Saudi-Arabië.

De helikopter met acht inzittenden is neergestort in het zuiden van Saudi-Arabie, bij de grens met Jemen. Geen van de inzittenden heeft de crash overleefd. Waarom het toestel is neergestort, is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht.

Het is de Arabische nieuwszender Al-Arabiya die meldt dat prins Mansour bin Muqrin in de helikopter zat. De prins was de vicegouverneur van de provincie Asir en de zoon van prins Muqrin bin Adulaziz, een voormalig hoofd van de inlichtingendienst en ooit kroonprins van het koninkrijk. Twee jaar geleden werd hij als kroonprins aan de kant geschoven door zijn halfbroer, koning Salman.

De omgekomen prins was wel een adviseur van de huidige, machtige kroonprins van Saudi-Arabië.  Afgelopen weekend was die nog begonnen met een grote campagne tegen corruptie in het land. Verschillende prinsen en oud-ministers werden daarbij opgepakt.