ImageGlobe

Notaris.be start met digitaal loket MyBox

Notaris.be, de website die door de federatie van Belgische notarissen wordt beheerd, heeft vanaf vandaag een digitaal loket, MyBox. Voorlopig is er maar één functie beschikbaar: het raadplegen van samenlevingscontracten, maar daar komt verandering in.

Ook de Federatie voor Belgische Notarissen (FEDNOT) wil de digitale trein niet missen en dus lanceert ze MyBox, een digitaal loket op Notaris.be. Daar kunnen mensen vanaf vandaag huwelijks- en samenlevingscontracten raadplegen.

Voorlopig is alleen een overzicht van die contracten zichtbaar. Later zullen de documenten integraal te zien zijn. De bedoeling is om later, in de komende jaren, alle notariële documenten op die manier raadpleegbaar te maken, zoals hypothecaire aktes of oprichtingsaktes.

"Veel van die gegevens zijn elektronisch voorhanden en de notarissen maken al gebruik van elektronische registratie. Waarom zouden we diezelfde documenten dan niet beschikbaar stellen voor de burgers?", laat FEDNOT-woordvoerder Christian Luyten weten.