"Supertram" van 61 meter lang rijdt voor het eerst uit in Antwerpen

In Antwerpen is voor het eerst een "superlange" tram uitgereden. De tram bestaat uit twee Hermelijntrams die aan elkaar gekoppeld zijn, goed voor een totale lengte van 61 meter. Het eerste ritje met passagiers gebeurde op lijn 3, tussen Merksem en Zwijndrecht.

Het is geen toeval dat de tram wordt uitgetest op lijn 3, vertelt Tom Van de Vreken van De Lijn aan Radio 2 Antwerpen. "Het is een van onze belangrijkste en drukste lijnen. Het is ook een lijn die door de premetro passeert. De premetro zit aan zijn limiet, met één tram om de twee minuten. Meer trams kunnen we er niet doorsturen. Maar we kunnen trams wel langer maken en zo meer plaatsen aanbieden aan de reizigers. En dat zijn we nu dus aan het testen met deze gekoppelde Hermelijn."

Hermelijntrams zijn een recent type lagevloertram. Door ze aan elkaar te koppelen, kunnen er maar liefst 350 reizigers mee. De superlange tram zal nog tot het eind van het jaar uitgetest worden. Als het resultaat  van de test positief is, zal hij vaker ingezet worden in de Antwerpse premetro.