Video player inladen ...

Samen of alleen op het bankje voor de Taj Mahal: deze royals deden het Filip en Mathilde voor

Ons koningspaar heeft op de eerste dag van het Indiase staatsbezoek de Taj Mahal in Agra bezocht. Filip en Mathilde poseerden op het typische witte bankje voor het marmeren mausoleum, waarbij de koning zijn echtgenote eigenhandig fotografeerde. Andere royals namen eerder al op het bankje plaats.

"Taj Mahal, ode aan de liefde en vereeuwigd in het prachtig witte marmer", tweet het Belgische paleis met een foto van koning Filip die teder de hand van koningin Mathilde grijpt. Het koningspaar nam samen met een delegatie het vliegtuig richting Agra. Het monument ligt op een halfuurtje vliegen van New Delhi, waar Filip en Mathilde gisteren landden.  

Via de sociale media heeft het Paleis ook nog meer foto's van het koningspaar op het bankje verspreid. Bij een van de foto's van koningin Mathilde staat expliciet vermeld dat de koning die heeft genomen.

De foto die koning Filip zelf van koningin Mathilde nam.

De Britse prins William poseerde met zijn vrouw Catherine "Kate" Middleton in april van vorig jaar nog. Zij zaten naast elkaar en vermeden daarbij elke aanraking. William en Kate tonen zelden hun fysieke affectie voor elkaar  in het openbaar om niet met alle aandacht te gaan lopen. Het feit dat William op het bekende bankje durfde zitten, was volgens de Britse pers al een heuse stap: het iconische beeld van zijn moeder alleen op het bankje symboliseert zowat het ongelukkige huwelijk van prinses Diana met prins Charles.   

2016 Samir Hussein

Dé foto die de wereld rondging in 1992: Diana Spencer moederziel alleen voor de Taj Mahal, terwijl Charles elders vertoefde tijdens hun officieel bezoek aan India.  

AP

De Zweedse kroonprinses Victoria in 2008. Ze staat alleen op de foto, want ze was toen nog niet gehuwd met fitnessleraar Daniel Westling. De tiendaagse overzeese reis was een solotrip.  

DPA / Reporters

De Noorse kroonprins Haakon met prinses Mette-Marit in een gezellig onderonsje in 2006. Merk op dat geen enkele vrouwelijke royal met gekruiste benen zit. De benen horen naast elkaar volgens de etiquette en het liefst schuin geplaatst om geen inkijk te geven (als de rok of jurk niet lang genoeg is).  

vide