Telenet neem IT-bedrijf Nextel over

Telenet neemt het Belgische IT-bedrijf Nextel over. De overname moet het aanbod van totaaloplossingen voor de zakenwereld voort uitbouwen, meldt de telecomoperator.

"Ter ondersteuning van haar groei, zal de Telenet groep met deze overname bijkomende expertise in huis halen om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, bouwen en beheren", klikt het vanavond nabeurs in persbericht. Telenet biedt dit nu vooral aan kleine ondernemingen aan en kijkt via de overname ook naar middelgrote en grote ondernemingen.

Nextel is een zogenoemde IT-integrator die actief is bij grote bedrijven, kmo's, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. Het gaat om meer dan 5.000 klanten. Het bedrijf met vestigingen in Wommelgem en Zaventem telt 315 vaste medewerkers.

De Belgische Mededingingsautoriteit moet nog groen licht geven aan de deal. Financiële details geeft Telenet niet vrij.

De overeenkomst werd eind oktober gesloten. Concreet neemt Telenet de vennootschap TelelinQ en enkele dochtervennootschappen, waaronder Nextel, over. Die activiteiten vertegenwoordigden een omzet van ongeveer 47 miljoen euro in 2016.

Meest gelezen