Videospeler inladen...

Van mondain naar Molenbeek: Marlène de Wouters wil kansarme kinderen doen sporten

Marlène de Wouters heeft een vzw opgericht waarmee ze kansarme kinderen aan het sporten wil krijgen. Recent trok ze onder meer naar Molenbeek. In "Van Gils & Gasten" legt de jonkvrouw en tv-persoonlijkheid uit wat haar drijft.

MW Fund: zo heet de vzw die Marlène de Wouters vorig jaar heeft opgericht en die intussen op volle toeren draait. Haar doel? Zoveel mogelijk kansarme kinderen met sport laten kennismaken en doen bewegen.

"Sport is enorm belangrijk", zegt de Wouters vanavond in "Van Gils & Gasten". "Het draagt niet alleen bij tot een goede fysieke en mentale gezondheid, maar ook tot sociale integratie. Het eerste jaar hebben we evenementen georganiseerd om geld in te zamelen. Daarmee hebben we voetbalprojecten, rugbyprojecten, gevechtssport en dans gesteund."

Hockey neemt de vzw zelf voor haar rekening. "Samen met de Red Panters gaan we naar kansarme wijken. Enkele weken geleden zijn we naar Molenbeek gegaan. Daar hebben we een mobiel hockeyveld opgezet waar kinderen uit de buurt de sport konden proberen."

Infrastructuur

"Sport is een middel om evenwicht te creëren, om kinderen weerbaarder te maken en meer zelfvertrouwen te geven, maar ook om hen waarden bij te brengen al discipline en respect voor de tegenstander, de scheidsrechter en het materiaal. Op termijn willen we infrastructuur uitbouwen waar kinderen elke week heen kunnen. Via sport willen we kinderen helpen bij hun studies of hij het zoeken naar een job."

"Het klopt dat ik na de activiteiten naar mijn huis terugkeer, maar is dat een reden om niks te doen?", pareert de Wouters mogelijke kritiek. "Dit is geen carrière voor mij en ik word niet betaald. Het is makkelijk om kritiek te leveren, maar verandering begint bij jezelf. Als ik het niet doe, wie doet het dan wel?"

Meest gelezen