Voormalig sportjournalist Mark Vanlombeek vecht tegen uitgezaaide kanker

Voormalig VRT-wielercommentator en VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek (67) heeft uitgezaaide kanker. Hij stond afgelopen weekend op de Boekenbeurs om zijn boek over wielrenner Tom Simpson te signeren en panelgesprekken over de Mont Ventoux te voeren. Tegen Het Laatste Nieuws en de kranten van Mediahuis praatte hij strijdvaardig over zijn ziekte.

Bij Vanlombeek werd een tumor in de buik gevonden. "Ze konden de kanker niet meer wegkrijgen. Wat wél kan, is de tumor onder controle houden. Dan heb ik chronische kanker. Dan ga ik op nazicht elke twee maanden, later misschien elk halfjaar of jaar", vertelt de man die jarenlang trouw commentaar leverde bij de Ronde van Frankrijk. Vanlombeek geeft de moed niet op. "Een coureur die niet gelooft dat hij de koers kan winnen, zal niet winnen. Ze zeggen dat ik een vechter ben. Dus vecht ik", klinkt het bij Mediahuis.

Momenteel stelt de gewezen sportjournalist het redelijk, zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik boet amper in aan levenskwaliteit, kan nog doen wat ik wil en lijd geen pijn. Ik kijk vooruit. Deze ziekte is als het groot lot uit de loterij. Helaas blijk ik nu het verkeerde lotje te hebben getrokken. Ronduit pech. Maar ik wil het mijn leven geenszins laten beheersen."

Meest gelezen