Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

't Is gebeurd: Melania in de schaduw van Trumps directeur communicatie

Het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan Japan werd afgesloten met een staatsdiner in het Akasaka Palace in Tokio en dit in aanwezigheid van de Japanse premier Shinzo Abe. Echtgenote Melania had voor die gelegenheid alvast een opvallende rode Valentino-jurk aangetrokken. Maar die verbleekte helemaal bij het stijlvolle maatpak, inclusief nonchalante zwarte strik, van Hope Hicks, de directeur communicatie van het Witte Huis.

De 29-jarige Hicks volgde in augustus Anthony Scaramucci op als communicatiedirecteur, nadat die al na anderhalve week ontslagen werd, eerst ad interim en daarna permanent. En zo maakt ook zij deel uit van het gevolg dat Trump assisteert tijdens zijn buitenlandse reis naar Azië. Eerste tussenstop was dus Japan en Hicks deed onmiddellijk van zich spreken.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Volgens Daily Mail werd Melania Trump "uit het voetlicht gemanoeuvreerd" door Hicks. Yahoo News zag het pak van Hicks opvallend meer scoren op sociale media dan de jurk van Melania. Volgens Vanity Fair voegde Hicks een grote portie glamour aan de avond toe  en lukte het haar dit keer niet om geen aandacht te trekken, iets waar ze graag een punt van maakt. New York Daily News loofde Hicks omdat ze weet hoe een maatpak te doen "rocken". Fox News sprak van een "gewaagde, androgyne" look, een opmerking die op meerdere nieuwswebsites terugkwam

Op sociale media zag men Hicks dan weer eerder als een "Gossip girl", de jongerenserie die het reilen en zeilen volgde van de betere klasse in New York:

Meest gelezen